Количка 0
0,00 лв.

Кулинарна книга на малкия готвач (лукс)

Детска кулинарна книга на 2018 на Амазон 
Детска кулинарна книга на 2018 на Амазон 

За деца над 8 години
В книгата има над 100 рецепти, изпробвани и одобрени от 750 деца. Повечето от тях са ги приготвяли у дома, а други – в кухнята на America’s Test Kitchen рамо до рамо с професионалисти.
В този момент стотици (и дори хиляди!) деца правят тези ястия и се наслаждават на готвенето и на крайния резултат. Да готвиш за себе си, за семейството и приятелите си може да бъде много забавно и удовлетворяващо. Хапваш вкусна храна и се чувстваш добре, защото си сътворил нещо с ръцете си и споделяш резултата от труда си.
Повече информация
ISBN 9789542619628
Тегло 0.300000
Цветност цветна
Издател Хермес
Корица твърда
Размери 18х23
Преводач Цветелина Лакова
Брой страници 208
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Кулинарна книга на малкия готвач (лукс)
Вашият рейтинг
Готвенето не е сложна наука. Хората го правят, откакто са се научили да използват огъня преди повече от един милион години. Представи си колко храна е сготвена оттогава насам! В кулинарията е много важно вниманието към детайлите. А това са четирите тайни на професионалните готвачи.

ТАЙНА №1: ЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО
Ако се учиш да готвиш, по всяка вероятност използваш рецепти. Ще ти е нужно известно време, за да разбереш начина на изразяване в кулинарията.
  • Започни с основните неща. За колко порции е рецептата? Колко време ще ти отнеме приготвянето й? 
  • Увери се, че разполагаш с необходимите продукти и кухненско оборудване. 
  • Следвай стриктно рецептата, особено когато готвиш някое ястие за първи път.

ТАЙНА №2: СЪСРЕДОТОЧИ СЕ
Готвенето изисква активното участие на готвача.
  • Измервай продуктите внимателно. Ако пресолиш ястието, ще развалиш вкуса. Ако сипеш твърде малко бульон, оризът може да загори.
  • Добрите кулинари използват всичките си сетива: зрение, слух, допир, обоняние и вкус.

ТАЙНА №3: ГРИЖИ СЕ ЗА БЕЗОПАСНОСТТА СИ
Да, ножовете и котлоните могат да бъдат опасни. Ако изпитваш притеснения, потърси помощ.
  • Използвай нож, който е подходящ за големината на ръцете ти и уменията ти. Научи се как да държиш и използваш нож.
  • Мий ръцете си, преди да готвиш.
  • Мий ръцете си след обработка на сурово месо, риба или яйца.
  • Храните, които се консумират сурови (например салата), никога не трябва да влизат в контакт с продуктите, нуждаещи се от термична обработка (например пилешко).
  • Никога не оставяй нищо на котлона без надзор. 

ТАЙНА №4: ГРЕШКИТЕ НЕ СА СТРАШНИ
Когато допускаме грешки, ние научаваме много неща.
  • Опитай се да разбереш къде си сбъркал/а. Може би е трябвало да настроиш таймера, за да не забравиш сладките във фурната. А може би е трябвало да отмериш продуктите по-внимателно.
  • Ако ястието ти не е перфектно, не се тревожи. И несполучливите сладки са вкусни. Ако се радваш на „грешките“ си, и другите ще им се радват. Не забравяй: ти готвиш и това е чудесно.