Количка

Кулинарна книга на малкия готвач (лукс)

Налично на склад – доставка между 1-3 дни
SKU
202019075
Раздел:
Специална цена 21,21 лв. Редовна цена 24,95 лв.

3,74 лв. 15 %

Детска кулинарна книга на 2018 на Амазон 
Раздел:
Детска кулинарна книга на 2018 на Амазон 

За деца над 8 години
В книгата има над 100 рецепти, изпробвани и одобрени от 750 деца. Повечето от тях са ги приготвяли у дома, а други – в кухнята на America’s Test Kitchen рамо до рамо с професионалисти.
В този момент стотици (и дори хиляди!) деца правят тези ястия и се наслаждават на готвенето и на крайния резултат. Да готвиш за себе си, за семейството и приятелите си може да бъде много забавно и удовлетворяващо. Хапваш вкусна храна и се чувстваш добре, защото си сътворил нещо с ръцете си и споделяш резултата от труда си.
Раздел:
Повече информация
ISBN 9789542619628
Тегло 0.3000
Цветност цветна
Издател Хермес
Корица твърда
Размери 18х23
Преводач Цветелина Лакова
Брой страници 208
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Кулинарна книга на малкия готвач (лукс)
Вашият рейтинг
Готвенето не е сложна наука. Хората го правят, откакто са се научили да използват огъня преди повече от един милион години. Представи си колко храна е сготвена оттогава насам! В кулинарията е много важно вниманието към детайлите. А това са четирите тайни на професионалните готвачи.

ТАЙНА №1: ЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО
Ако се учиш да готвиш, по всяка вероятност използваш рецепти. Ще ти е нужно известно време, за да разбереш начина на изразяване в кулинарията.
  • Започни с основните неща. За колко порции е рецептата? Колко време ще ти отнеме приготвянето й? 
  • Увери се, че разполагаш с необходимите продукти и кухненско оборудване. 
  • Следвай стриктно рецептата, особено когато готвиш някое ястие за първи път.

ТАЙНА №2: СЪСРЕДОТОЧИ СЕ
Готвенето изисква активното участие на готвача.
  • Измервай продуктите внимателно. Ако пресолиш ястието, ще развалиш вкуса. Ако сипеш твърде малко бульон, оризът може да загори.
  • Добрите кулинари използват всичките си сетива: зрение, слух, допир, обоняние и вкус.

ТАЙНА №3: ГРИЖИ СЕ ЗА БЕЗОПАСНОСТТА СИ
Да, ножовете и котлоните могат да бъдат опасни. Ако изпитваш притеснения, потърси помощ.
  • Използвай нож, който е подходящ за големината на ръцете ти и уменията ти. Научи се как да държиш и използваш нож.
  • Мий ръцете си, преди да готвиш.
  • Мий ръцете си след обработка на сурово месо, риба или яйца.
  • Храните, които се консумират сурови (например салата), никога не трябва да влизат в контакт с продуктите, нуждаещи се от термична обработка (например пилешко).
  • Никога не оставяй нищо на котлона без надзор. 

ТАЙНА №4: ГРЕШКИТЕ НЕ СА СТРАШНИ
Когато допускаме грешки, ние научаваме много неща.
  • Опитай се да разбереш къде си сбъркал/а. Може би е трябвало да настроиш таймера, за да не забравиш сладките във фурната. А може би е трябвало да отмериш продуктите по-внимателно.
  • Ако ястието ти не е перфектно, не се тревожи. И несполучливите сладки са вкусни. Ако се радваш на „грешките“ си, и другите ще им се радват. Не забравяй: ти готвиш и това е чудесно.