Количка

Храна, здраве и щастие

От: Опра Уинфри

Налично на склад – доставка между 1-3 дни
SKU
201098118
Специална цена 25,46 лв. Редовна цена 29,95 лв.

4,49 лв. 15 %

Любимите ястия на Опра! Прекрасна готварска книга с над 100 здравословни рецепти

Любимите ястия на Опра

Прекрасна готварска книга с над 100 здравословни рецепти

 Опра Уинфри никога не е крила, че е имала проблеми с храната. За нея тя е била както източник на удоволствие и утеха, така и причина за дългогодишна борба с наднорменото тегло. В „Храна, здраве и щастие“ Опра споделя рецептите, благодарение на които вече истински се наслаждава на храната.

Представените в книгата ястия са разработени в екип с любимите професионални готвачи на Опра. Бележките й към тях превръщат изданието в личен подарък за милионите й почитатели. Една от най-влиятелните и обичани жени в света ни допуска в живота си зад кулисите – и в кухнята си, – като освен изпитани рецепти, споделя спомени и истории за дългия си път към здравето и щастието.

Вкусни, здравословни и лесни за приготвяне това са ястията, които Опра обича да приготвя у дома и да споделя с близки и приятели. Тук ще намерите семпли класически рецепти за задушено пиле и чили с пуешко, свежи предложения за паста „Примавера“ и ягодово сорбе, както и много други неустоими ястия. Всички те отразяват философията на Опра за храната: „Когато се храните съзнателно и разумно, вие подхранвате тялото и духа си. А това прави живота още по-вкусен!“.

Като допълнителен бонус, към всяка рецепта са предложени хранителните й стойности и количеството калории и смарт точки, за да се улесни изграждането и поддържането на здравословни хранителни навици.

 

През впечатляващата си кариера Опра Уинфри е създала безпрецедентна връзка с хората по света. Като водещ и главен продуцент на едно от най-гледаните и награждавани предавания – „Шоуто на Опра Уинфри“, тя забавлява, носи просветление и надежда на милиони зрители в продължение на двайсет и пет години.

Постиженията й като световен медиен лидер и филантроп са я превърнали в една от най-влиятелните и уважавани обществени личности на нашето време.

 

Прочетете повече за книгата тук или интервю с Опра Уинфри  тук.

Повече информация
ISBN 9789542618553
Цветност цветна
Издател Хермес
Корица твърда
Преводач Снежана Милева
Брой страници 232
Дата на издаване 2018 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Храна, здраве и щастие
Вашият рейтинг

ЛАЗАНЯ С ПУЕШКО

Мислех, че съм приключила с лазанята, но когато за първи път опитах това ястие, бях зашеметена! Погледнах към чинията и казах: „Как така не съм знаела за теб?!“. Най-важното тук е да купите или наистина висококачествена пуешка кайма без тлъстини, или пуешки гърди, почистени от костите и кожата, и сами да ги смелите с няколко натискания на копчето на кухненския робот.

ПРОДУКТИ 
За соса
350 г кайма от пуешки гърди без тлъстини
2 ч. л. гранулиран чесън
2 ч. л. гранулиран лук
½ ч. л. млени семена резене 
3 с. л. ситно накълцан пресен магданоз
1½ с. л. ситно накълцан пресен босилек
2 ч. л. сол
¾ ч. л. прясно смлян черен пипер
2 ч. л. зехтин екстра върджин
1 глава лук, ситно нарязана
1½ с. л. накълцан пресен чесън
⅓ чаша сухо бяло вино
2 консерви (по 800 г) цели домати, със сока
Щипка сода бикарбонат (по желание)

„Кори“ за лазаня
2 големи тиквички 
1 бяла или жълта ряпа, или глава целина, обелена
1 голям тънък патладжан, обелен по желание
225 г моцарела, нискомаслена, настъргана

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Приготвяне на соса: Сложете пуешкото в голяма купа. Добавете гранулираните чесън и лук, резенето, магданоза, босилека, солта и черния пипер и омесете добре.
Загрейте 1 ч. л. от зехтина в голяма тенджера на умерено слаб огън. Добавете лука и гответе около 5 минути, докато омекне, без да се препържва. Сложете чесъна и оставете да пусне аромата си за 1 минута. Прехвърлете чесъна и лука в купа, усилете котлона на средно висока степен, добавете останалата 1 ч. л. зехтин и каймата с подправките, като я раздробите с дървена лъжица. Гответе 10 минути или до готовност. Сипете виното и оставете да се изпари за около 3 минути. Върнете лука и чесъна в тенджерата, разкъсайте с ръце доматите и ги добавете. Когато сосът започне да завира, намалете огъня на умерен към слаб и оставете да къкри 1 час. Опитайте на вкус и добавете още сол и/или черен пипер, ако е нужно. Ако сосът е малко кисел, вместо да добавяте захар, неутрализирайте киселинността с щипка сода.
Приготвяне на лазанята и печене: Загрейте фурната на 175°С. С ренде тип мандолина (стр. 218) нарежете зеленчуците на тънки филийки. 
Разнесете тънък слой от соса (около ⅕) на дъното на тавата. Поръсете с ⅕ от настърганата моцарела. Отгоре подредете половината филийки тиквички. Продължете, като направите още 4 реда сос, сирене и зеленчуци и завършите с тиквички, сос и моцарела. Сложете лазанята във фурната и печете 45 минути до 1 час, докато зеленчуците са готови. Включете грила на фурната. Извадете тавата и отцедете в мивката излишната течност (за разлика от традиционните кори за лазаня, зеленчуковите пускат много течност). Поставете тавата под грила и печете около 5 минути, докато моцарелата се запече. Извадете лазанята от фурната, оставете 10 минути да поизстине, разрежете и сервирайте.

 
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА: 1 ЧАС
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 1 ЧАС
ПОРЦИИ: 6
СМАРТ ТОЧКИ: 5 НА ПОРЦИЯ
КАЛОРИИ: 261 НА ПОРЦИЯ