Количка

Ферментиране на храните за здраве

От: Катрин Аткинсън

Методи на ферментация и рецепти за добро храносмилане и силен имунитет

Методи на ферментация и рецепти за добро храносмилане и силен имунитет

 

Повишеният интерес към темата за чревната микрофлора през последните години възроди забравената традиция на ферментиране на храните. Оказва се, че това е един от най-лесните начини да си набавим не само полезни бактерии и храносмилателни ензими, но и редица високоусвоими витамини и минерали. За българите киселото зеле и заквасеното мляко са част от националната ни култура, но разнообразието от ферментирали храни е значително по-голямо. По цял свят набират все повече популярност не само готови продукти като паста мисо или темпе, но и ферментирането в домашни условия.

„Ферментиране на храните за здраве“ е ценен практически наръчник, в който ще намерите информация за традициите и ползите от ферментиралите храни, основните техники за ферментиране на зеленчуци, плодове и мляко, както и за приготвянето на жива хлебна закваска; както и 40 основни рецепти за храни и напитки като кимчи, кефир и реджувелак.

Повече информация
ISBN 9789542618645
Цветност черно/бяла
Издател Хермес
Корица мека
Преводач Стоянка Карачанова
Брой страници 216
Дата на издаване 2018 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Ферментиране на храните за здраве
Вашият рейтинг