Количка

Любовта ражда слънца

От: Петър Дънов

Храна за душата – такъв e настоящият албум със 72 избрани мисли

Храна за душата – такъв e настоящият албум. Той включва седемдесет и две мисли на Учителя Петър Дънов, които представят основни теми от неговото учение. То се базира на трите фундаментални принципа: Любов, Мъдрост, Истина, обуславящи троичността на цялото Битие и проявената вселена. Заедно с останалите два основни принципа: Правда и Добродетел, те създават почитаната от древността фигура на пентаграма – космическия човек. Природата, работата с природните елементи, музиката и паневритмията също са ключови теми в учението на Бялото братство. Включени са няколко сентенции, които Учителя давал за размишление и медитация, както и някои основни правила за живота: пътепоказатели за еволюционния път на човека – нагоре към светлината и Великата любов, от която сме произлезли.

Снимките в албума допълват прозренията, до които можете да достигнете, докато се наслаждавате на подбраните късчета мъдрост.

 

Цитати от книгата:

Любовта е хармония на Духа. Тя е създала всички организми, всички същества. Тя е родила слънцата.

Целият космос, в неговата целокупност, целият физически свят е проявена материализирана любое. Това е великото "тяло на Бога".

Живот без добродетели е подобен на градина без цветя, на дървета без плод.

Добрата постъпка е магическа  - в нея е скрита Божествената сила. Добрата постъпка има има отношение към Цялото и те свързва с цялото небе.

Външната страна на човека се определя от неговите мисли, вътрешната - от неговите чувства, а самият човек - от неговите постъпки. Постъпките са жители на човешката душа.

Истинският път нямя апътеки.
Път, който има много пътеки, той е път на света.
Път, по който няма никакви пътеки, той е път на Духа.

Повече информация
ISBN 9789542610564
Цветност цветна
Издател Хермес
Корица твърда
Брой страници 80
Дата на издаване 2011 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Любовта ражда слънца
Вашият рейтинг