„Момиче спри да се оправдаваш“ е книга за успеха - за постигането на целите, при което е необходим кураж и вяра в самия теб. Авторката Рейчъл Холис е била едно малко неуверено момиче, но е извървяла пътя съм промяната, а към днешна дата има дори свой бизнес и помага на много колебливи жени да постигат целите си.

В основата на всичко стои оправданието. Ние имаме свойството да оправдаваме околните за постъпките им, но най-често оправдаваме себе си. Най-срещаното оправдание е, че нямаме време дори за себе си. Замисляме се дали сме достатъчно амбициозни, а в това време истината е, че предпочитаме да гледаме телевизия или да разглеждаме новите събития в социалните мрежи. Но има ли желание, винаги има и начин! Всичко е въпрос на организация.

В книгата ще намерите съвети как да разпределите времето си, така че да имате време за самите себе си, да мислите и развивате вашата цел или мечта. Както го нарича Рейчъл „пет за просперитет“, тоест пет дни по един час, който всеки може да отдели, само ако премахнем гледането на телевизия и други ежедневни навици, без които можем.

Разбира се, че семейството е важно и е хубаво да се отделя време и на партньора и децата. За съжаление често успехът означава лишения от това време край басейна със семейството. Понякога ще се обвинявате, но в крайна сметка това ще бъде един добър пример за децата, свързан с постигането на цели и успех.

„Трудно е да направиш някаква промяна, защото лошите избори са много по-достъпни от добрите!“

Отначало си казах, че това е поредната мотивираща книга за ставането рано и разходки в гората за чист ум, но не бях права. Книгата ме изненада приятно, понеже Рейчъл Холис споделя собствения си опит без да спестява истината за трудностите. А ако искате да предизвикате себе си, ако искате да покажете на света, че и жените могат, това е едно прекрасно начало!

Автор на текста: Весела Великова, книжарница „Хермес“ - Велико Търново