Очаквайте новата книга от Джоджо Мойс на 21 юли!

Алис Райт се задушава от скучното си всекидневие в Англия. Затова импулсивно приема предложението за брак на привлекателния американец Бенет ван Клийв, който освен ръката си, й предлага нов живот отвъд океана.
В разгара на Голямата депресия Алис създава семейство под зоркия поглед на властния си и арогантен свекър, който има свои представи как трябва да се държи една млада съпруга. Така новият й живот в консервативното градче в Кентъки се оказва още по-самотен и отпреди.
Докато не среща Марджъри О’Хеър.
Независима и дръзка, Марджъри никога не е търсила одобрението и помощта на мъжете. И когато първата дама Елинор Рузвелт обявява програма за подпомагане на бедните, тя започва да събира екип от млади и смели жени. Доброволки, които да доставят книги и до най-отдалечените кътчета на региона.
Прекосявайки девствените гори, борейки се често и с предразсъдъците и неграмотността, Алис, Марджъри и техните съмишленички се превръщат в пътуващи библиотекарки. Това им дава възможност да преоткрият свободата, приятелството и любовта. Да открият живота, който най-накрая принадлежи на самите тях.

 

Отзиви за „Подаряваш ми звезди“


Почти веднага след излизането си „Подаряваш ми звезди“ се превръща в бестселър №1 на New York Times, Рийз Уидърспун избира книгата за своя читателски клуб, а през 2020 г. USA Today я включва в специален списък със „100 заглавия, които задължително трябва да прочетете, докато сте затворени у дома“.


Аз съм голяма почитателка на Джоджо Мойс. Нейните герои са толкова завладяващи... Романът е прекрасна история за вътрешната сила на човека и показва много ясно как книгите могат да сплотят една общност.

Рийз Уидърспун


Един специален роман, с увлекателен сюжет и герои, които са толкова реалистични, че бързо започваш да ги чувстваш като близки приятели. Обожавам книгата и не исках да свършва!

Лиан Мориарти, авторка на „Големите малки лъжи“


„Подаряваш ми звезди“ е едно удовлетворяващо пътешествие, което ни среща с теми като приятелството, борбата в подкрепа на добрите каузи и силата на литературата...

USA Today


Макар че стана популярна със съвременните си романтични книги, Джоджо Мойс доказва, че е умела авторка и на исторически романи... „Подаряваш ми звезди“ е една вдъхновяваща книга. 

The Washington Post

 

Джоджо Мойс – една от любимите съвременни британски писателки

Джоджо Мойс е родена в Лондон през 1969 г. Прави успешна журналистическа кариера, но мечтата й е да стане писател. Дебютният й роман се радва на положителни отзиви, но големият пробив идва с „Аз преди теб“. Необичайната любовна история се превръща в световна сензация с продадени над четиринадесет милиона екземпляра. По „Аз преди теб“ е заснет и едноименен филм с участието на Емилия Кларк (Луиза) и Сам Клафлин (Уил). Екранизацията, подобно на романа, предизвика истински фурор. След успеха на филма „Аз преди теб“ (над $200 млн. приходи от прожекции) Джоджо работи по сценариите на още три свои книги: „Един + един“, „Последното писмо от любимия“ и „Подаряваш ми звезди“.Джоджо Мойс е родена в Лондон през 1969 г. Прави успешна журналистическа кариера, но мечтата й е да стане писател. Дебютният й роман се радва на положителни отзиви, но големият пробив идва с „Аз преди теб“. Необичайната любовна история се превръща в световна сензация с продадени над четиринадесет милиона екземпляра. По „Аз преди теб“ е заснет и едноименен филм с участието на Емилия Кларк (Луиза) и Сам Клафлин (Уил). Екранизацията, подобно на романа, предизвика истински фурор. След успеха на филма „Аз преди теб“ (над $200 млн. приходи от прожекции) Джоджо работи по сценариите на още три свои книги: „Един + един“, „Последното писмо от любимия“ и „Подаряваш ми звезди“.До този момент книгите на Джоджо Мойс са преведени на четиридесет и шест езика и от тях са продадени над трийсет и осем милиона екземпляра. Медиите на Острова я обявиха за „най-добрата съвременна британска авторка“. В България Джоджо Мойс има хиляди почитатели, които с нетърпение очакват най-новата й книга – „Подаряваш ми звезди“.

 

Вижте повече за истинската история, вдъхновила книгата тук или направете предварителна поръчка тук.