Вашето тяло ви обича. То ви обича безусловно и не ви предава. Имайте търпение, проявявайте съчувствие. Живейте за деня. Ще успеете. Няма значение откога сте болни – можете да се излекувате. Винаги помнете това.


Антъни Уилям

За книгата

Базирана върху едноименния популярен документален филм на Нетфликс

Неизбежно ли е да се разболяваме? От какво зависи здравето ни – от гените или от начина ни на живот? Към какъв тип лечение да се насочим, ако страдаме от хронично заболяване? Кои болести са нелечими? За да намери отговорите на тези и още редица други важни въпроси, Кели Нунън Горс се обръща към световноизвестни духовни лидери и авторитети в областта на холистичното лечение. Експерти като Дийпак Чопра, Антъни Уилям, Мариам Уилямсън, Брус Липтън, Джо Диспенза споделят своите възгледи за същността на болестите, за дълбоката връзка между ума и тялото и за реалните възможности за лечение.


В книгата са представени и историите на хора, преодолели форми на рак и тежки заболявания, които конвенционалната медицина счита за „нелечими“ и „фатални“. Вдъхновяващите и емоционални проникновения на тези победители доказват, че пътят на изцелението е индивидуален и дълбоко личен. Затова в Излекувайте се не са представени детайлно хранителни режими и лечебни системи. Целта й е да даде ново разбиране за чудесата на човешкото тяло и удивителния вътрешен потенциал да се лекуваме, за да може всеки да намери своя път към здравето.

За автора


Снимка: Ани Шак

Кели Нунън Горс вече двадесет години работи в областта на киното и телевизията. От 2012 г. се занимава с писане, режисура и продуцентство. Основател е на Elevative Entertainment – продуцентска компания, чрез която се стреми да развива смислени, информативни и вдъхновяващи проекти. Като най-значим сред тях до момента определя документалния филм „Излекувайте се“. Едноименната книга вече е преведена на 22 езика. По повод изданието Горс споделя:


Намерението на тази книга е посредством добра информираност да насочи вниманието ни към онова, което се крие в основата на епидемиите от хронични заболявания, и реалните възможности за лечение. Последните научни открития показват, че ние невинаги сме жертва на непроменими гени, както и че не бива да вярваме на страшните прогнози. Всъщност имаме повече контрол над здравето и живота си, отколкото сме научени да вярваме.

Какво споделят експертите

Любовта ни свързва с живота, а страхът прекъсва тази връзка. Той е в основата на останалите дисфункционални емоции, които нарушават състоянието на хомеостаза, на саморегулиране – и тогава от това чувство на дискомфорт се развива болестта.


Д-р Дийпак Чопра

Всяка мисъл оказва въздействие върху тялото, а също и върху целия ни живот, защото между нас няма разделеност. Ако ви нападна, аз нападам себе си. Ако не ви съчувствам, аз отказвам съчувствие на себе си и това засяга тялото ми. Стремете се да прощавате. Стремете се да изпитвате повече съчувствие, защото така помагате на себе си.


Мариан Уилямсън

Ние не сме жертви, а създатели. Ако внесем стрес в живота си, ще проявим болест. Ако отстраним стреса, можем да премахнем и болестта.


Брус Липтън

Медитацията съществува от хиляди години. Умът не спира да бърбори и като цяло ни разказва все неща, които ни плашат и ограничават. Умът е прекрасен, когато го използваш като инструмент, и не толкова, когато поеме контрола. Така че най-малкото, което прави медитацията, е да облекчава стреса.


Джоан Борисенко

Това, което мислите, и това, което казвате, е реалността, която сами си създавате. Всеки ден в организма се образуват нови клетки. Престанете да говорите на тялото си онова, което не искате, и започнете да му казвате онова, което искате – и ще видите какво ще се случи.


Роб Уъргин