Очаквайте "Времето на жените без часовник" на 2 април!

След успеха на „Щастието е чаша чай с теб“, „С вкус на прясна лимонада“ и последвалите ги романи, в началото на пролетта българските почитатели на Мамен Санчес ще могат да се насладят на още една нова книга от испанската авторка – „Времето на жените без часовник“. Романът отново е в превод на обичаната българска писателка Ивинела Самуилова.

За книгата

времето на жените без часовник мамен санчес

Когато Естела и Тони измислят страшни истории за съседите си и ги записват на стара пишеща машина, никой не предполага, че след години един от тях ще спечели Нобелова награда за литература. Както и че двамата неразделни приятели ще се отдалечат безвъзвратно с времето.
Петдесет години след публикуването на дебютния скандален роман на Естела Валиенте, разбунил литературните духове през 70-те години, младата и амбициозна журналистка Мая е готова на всичко, за да стигне до мистериозната писателка. Тя е решена да напише единствената официална биография на нобелистката, в която да зададе въпросите, будещи любопитството на литературните среди в продължение на десетилетия:
Защо писателката не дава интервюта?
Какво е довело до ареста й при диктатурата на Франко? И по-важното, как се е спасила от затвора?
Наистина ли няма друга написана книга?
Какво се е случило с Тони Сиенфуегос?
Отговорите ще надхвърлят и най-смелите й очаквания.

За автора

Mamen-Sanchez

Мамен Санчес е родена през 1973 г. и е трето поколение журналист. Завършила е информационни науки в Университета в Мадрид, както и история и литература в Сорбоната и в университетите в Лондон и Оксфорд. Заместник главен редактор на популярното списание ¡Hola! и главен редактор на ¡Hola!, Мексико. Автор е на няколко романа: „Игра на дама“, „Слънчеви очила за дъждовни дни“, "Каймакът на обществото", „С вкус на прясна лимонада“, „Щастието е чаша чай с теб“ и „Забранява се неверието в съдбата“. 

 „Щастието е чаша чай с теб“ се превръща в бестселър в Испания и правата за него са продадени в редица европейски държави. „Времето на жените без часовник“ е най-новият й роман и е написан в типичния за авторката увлекателен стил. Очарователните персонажи намират място в сърцето на читателя още от първата страница, а оригиналната история забавлява, носи нежност и поддържа любопитството до самия край.

 

Вижте повече за книгата тук.