След тридесетгодишно мълчание писателят и журналист Красимир Димовски се завърна на литературната сцена с „Момичето, което предсказваше миналото“ - сборник с 13 великолепни и наситени с драматизъм истории. Разкази за любовта и омразата, за страстта към летене и страстта към унищожение, за смъртта и безсмъртието. Книгата получи изключително топъл прием и само за няколко месеца първият тираж беше изчерпан.

Красимир Димовски и редакторът на книгата Стойо Вартоломеев с един от последните екземпляри от първия тираж на „Момичето, което предсказваше миналото“.

 

В навечерието на Архангеловден управителят на ИК „Хермес“ посети писателя в дома му в с. Яврово и го зарадва с две хубави новини - предстоящ нов тираж на сборника и договор за нова книга от Красимир Димовски. Срещата се състоя на живописно място, където авторът черпи вдъхновение за своите истории.

 

 

„Подписахме договора за новата ми книга „Ловецът на русалки“ с моя издател Стойо Вартоломеев на двора в Яврово, под колибата с едното прозорче, където човек може да си измисля светове. На масата е и котаракът Мур – стопанинът на есента, със свои житейски възгледи“ - разказва Красимир Димовски по повод знаменателната среща.

 

Книгата носи работното заглавие „Ловецът на русалки“ и ще включва четири новели за любовта и яростта. Любовта към сътворението - последният ключ, който отваря вратата между жената и мъжа. И любовта към властта - последният ключ, който отваря вратата между човеците и ада. Стремежът да подчиниш сърцето на света и стремежът да се подчиниш на едно женско сърце се преплитат в тези четири истории с неочакван край, разказани увлекателно в неповторимия стил на Красимир Димовски, познат на читателите от „Момичето, което предсказваше миналото“. Заглавието се очаква през пролетта на 2022 г.