Очаквайте новата книга от автора на "Тайната вечеря" - Хавиер Сиера на 4 март!

Склонни сме да подценяваме властта на думите. Те са толкова всекидневен и неделим от човешката ни природа инструмент, че почти не осъзнаваме как една-единствена от тях може да преобърне съдбата ни...
„Невидимият огън“

Давид Салас е най-младият преподавател по лингвистика в Тринити Колидж в Дъблин. Той тъкмо е приключил с дисертацията си и заминава на почивка в Мадрид. Там има среща със старата приятелка на дядо му – Виктория Гудман.
Лейди Гудман е известна писателка и води курсове за хора, изкушени от литературата. Задачата им е по страниците на стари книги да търсят следи за местонахождението на свещения Граал. Те обаче не подозират колко опасно е заниманието им и какви последици може да има. Докато един от тях не е намерен мъртъв.
Давид се впуска в разплитането на мистерията заедно с Паула – красивата асистентка на лейди Гудман. Следват закътани в Пиренеите романски църкви, художествени колекции в Барселона, древни ръкописи и необясними кодове, издълбани в камък...
Всички те се вплитат в сюжет, изпълнен с интриги, които ни карат да си зададем въпроса кой пали в душите ни невидимия огън.

Отзиви

Хавиер Сиера ни потапя в една вълнуваща история, а Испания се превръща в литературна територия, наситена с мистерии, конспирации и тайни.
La Razón

В книгата си Сиера смесва множество значими и различни по своя характер мисли, философии, мистични и интелектуални традиции с подчертан художествен и литературен отпечатък.
Alfa & Omega (ABC)

Хавиер Сиера предлага интригуващ сюжет, интересни диалози, изобилие от интриги и загадки, които приканват читателя да ги разреши.
El Correo

Носителят на награда „Планета“ за 2017 г. е една интелигентна книга, която се отличава с интересна тематика и увлекателен писателски стил, нареждащи я сред световните бестселъри.
El Cultural (El Mundo)

За автора

Хавиер Сиера е познат на българските читатели с романите „Тайната вечеря“, „Тамплиерските порти“, „Египетската тайна на Наполеон“ и други. През 2006 г. романът му „Тайната вечеря“ се подрежда на шеста позиция в класацията на „Ню Йорк Таймс“ за най-продавани книги, като става първият испански роман, постигнал този успех в САЩ. Произведенията на Хавиер Сиера са преведени в повече от четиресет държави, включително и България.
Най-новият му роман – „Невидимият огън, печели престижната награда „Планета“ през 2017 г. и се нарежда сред най-продаваните заглавия в Испания.

По повод премиерата на книгата авторът ще гостува в България и ще посети София на 10 март и Пловдив на 11 март! Вижте повече за гостуването му тук.