На 24 ноември излезе четвъртата книга от поредицата за най-романтичната улица на света „Валери Лейн“. „Магазинчето за прежда и чудеса“ е със стопляща сърцата история, напълно в стила на предните части. Тук обаче имаме и много коледно настроение, което е идеално за наближаващите празници. Какво още споделя Мануела Инуса за Коледа, може да прочетете в текста.

Коледа е най-хубавото време на годината. При мен тя винаги събужда спомени за прекрасно детство, за каране на шейна и курабийки, за печени бадеми и детски пунш, за коледни песни и играчки за елха. И за любими хора, които отдавна са си отишли, но живеят в сърцето ми – особено на Коледа. Искам да благодаря на тези хора, които толкова са ми повлияли. Без тях моите спомени щяха да бъдат само наполовина хубави.
Благодаря на моите прекрасни читатели за това, че четат книгите ми и ми изпращат обратна връзка и подаръци, и то не само за Коледа. Пазя всички подаръци от вас – чаши за чай, разделители за книги, пощенски картички – на почетно място.
И сега не ми остава нищо друго освен да пожелая на всички Весела Коледа. Надявам се, че ще я прекарате с любими хора, както прави Сюзън. И се надявам, че под елхата ви има много, много книги за подарък.

Весела Коледа!
Ваша Мануела


Любимата коледна рецепта на Сюзън за прекрасни следобеди, прекарани в плетене

Кейк с джинджифил

Съставки
200 г захар
200 г маргарин
4 яйца
350 г брашно от спелта
1 пак. бакпулвер
1 пак. ванилия
1 ч. л. смлян карамфил
1 ч. л. канела
1 ч. л. смлян кориандър
1 ч. л. смлян джинджифил
3 с. л. какао на прах

Начин на приготвяне
Захарта и маргаринът се бъркат с миксер, докато се превърнат на крем, след което яйцата се добавят едно по едно. Брашното се разбърква с бакпулвера, добавя се заедно с останалите продукти и се разбиват добре. Тестото се слага в подмазана форма за кекс, която се поставя в предварително загрята фурна. Пече се 45 минути на 190 градуса. По желание се поръсва с пудра захар.

Ако желаете вегански вариант, използвайте растителен маргарин и сменете четирите яйца с четири пълни супени лъжици ябълково пюре.