Всяка година от 11 май – Деня на светите братя Кирил и Методий до 24 май – Деня на българската просвета и култура, ИК „Хермес“ организира Дни на българската книга. Посветена на популяризирането на българските автори и литература, традиционната кампания включва множество изненади за читателите. Тази година сред тях е специална промоция със 150 книги от български автори, които могат да се закупят с 40% отстъпка в електронна книжарница „Хермес“.

150 книги на български автори

Между тези две знакови дати ИК „Хермес“ ще представи и две нови български книги. На 12 май ще бъде публикувана „Мир на кумирите ни“ от Георги Мишев - един от най-забележителните български писатели и сценаристи. Своеобразното продължение на скандалните литературни мемоари „Мир на страха ни“ събира истории, бележки и спомени от миналото на автора. Сред страниците могат да бъдат открити имената на Радой Ралин, Блага Димитрова, Валери Петров, Константин Константинов, Марко Ганчев, Стефан Продев, Тодор Живков, Желю Желев и много други.

На 19 май ИК „Хермес“ ще зарадва почитателите на българската история с книгата „Безмълвие“ от Неда Антонова, която разказва за греховната младост на Паисий Хилендарски. Неда Антонова - единствената жена, удостоена с литературната награда „Златен меч“, е автор на повече от двадесет романа. Голяма част от техните сюжети са свързани със събития от родната история. В „Безмълвие“, след дълги години проучвания, Антонова ни показва един непознат облик на Отец Паисий – за пръв път го виждаме не като побелелия монах от читанките, а като човек от Бога и за Бога, жив човек.

След последните издания на Дни на българската книга екипът на издателството отбелязва колко важна за читателите е възможността да се срещат и разговорят с българските автори. Ето защо, докато ситуацията в страната отново позволи организиране на събития и премиери на живо, ИК „Хермес“ подготвя различни онлайн инициативи и срещи с писатели. Почитателите на издателството в социалните мрежи ще могат да се включат в интересни игри във Фейсбук и Инстаграм.

В периода на кампанията Издателска къща „Хермес“ подготвя лимитирана серия разделители, които ще подарява на читателите. Изненади ще има и в Книжарници „Хермес“, където, при всяка покупка над 20 лева, посетителите ще могат да си изберат книга подарък от 10 избрани заглавия на популярни български писатели.

 

Присъединете се към нас в Дните на българската книга, за да споделим заедно радостта от четенето!