През последната година феновете на пътешествията нямаха много възможности да се насладят на любимото си занимание. Но пътуването с книгите си остава достъпен, безопасен и също толкова приятен начин да опознаем нови места. Ето защо подбрахме за вас 5 книги на ИК „Хермес“, с които можете да посетите безброй нови дестинации от удобството на своя дом.

1. „Мечтани пътешествия

Тази книга представя 500 интригуващи дестинации в целия свят и най-подходящите начини да уловите духа на всяко място – от това да наблюдавате Северното сияние от иглу във Финландия до това да минете с велосипед по моста Голдън Гейт. „Мечтани пътешествия“ ще вдъхнови всеки, който иска да изпита повече вълнуващи моменти и да опознае различни страни и култури. Книгата ще ви окуражи да осъществите и най-смелите си планове и да дръзнете да направите нови и удовлетворяващи неща, които ще се превърнат в прекрасни спомени.

2. „Енциклопедия на пътешественика: Европа“

 

Тази енциклопедия ще ви разкрие уникалната красота на най-впечатляващите природни и архитектурни забележителност в Европа – от грандиозните дворци на величествения Санкт Петербург до дивата красота на Пиренеите и внушителните фиорди на Норвегия. В пътеводителя са включени както най-популярните туристически дестинации в Европа, така и предложения с най-атрактивните забележителности и най-подходящото време за посещение, полезна карта на района, практически съвети, любопитна информация и богат снимков материал.

3. „Компас на ценностите

Като репортер за „Ройтерс“ и Би Би Си Мандийп Рай е посетила над 120 държави и прави едно и също поразително откритие – във всяка страна има нещо едновременно явно доловимо и неизказано в отношенията между хората, особен вид културен език, който определя много от аспектите на ежедневието. Според нея това са основните ценности на един народ, формирани в продължение на векове и предавани от поколение на поколение.И макар страните да търпят постоянно развитие, тези ценности запазват същността си и стоят в основата на националната идентичност.

По такъв начин французите са станали символ на гражданските протести, руснаците вдъхват респект със силата на духа си, а бразилците са считани за най-страстните и непринудени хора. Затова ви каним да поемете на това необикновено околосветско пътешествие, което ще ви позволи да се докоснете до най-съкровената същност на народите – до техните традиционни ценности.

4. „Дюна 45“

За книгата журналистът Георги Милков казва:

„Дюна 45“ звучи достатъчно мистериозно, за да накара мнозина веднага да посегнат към тази книга. Става дума за реално място, макар и насред сюрреалистичния пейзаж на една от най-интригуващите страни в Южното полукълбо.

Намибия! Притегателно място за авантюристи и търсачи на приключения из необятната пустош. По германски подредена и по африкански неочаквана, Намибия вдъхновява и Максим Минчев – сладкодумният разказвач на истории, посетил 142 страни на пет континента.

Това е третата книга от поредицата „Пътешествия с Максим“. След Кения, Танзания и Занзибар, а после Кабо Верде, Белиз, Бутан и Палау, предстои едно вълнуващо завръщане в Африка. Този път към групата на Максим и неговите верни спътници се присъединява и един българин, живеещ в Намибия – бивш дипломат, запален ловец и изследовател на южноафриканските племена – най-добрият водач за нашите неуморни пътешественици. Това, което следва е невъобразимото намибийско очарование, уловено и запечатено между тези две корици.‌“

5. „Слънцето залязва над Анкгор“

На огромната територия на Индокитай се намират държавите Виетнам, Тайланд, Камбоджа, Лаос и Мианма (наричана доскоро Бирма), както и части от Бангладеш на север и Малайзия на юг. За нас, европейците, този регион винаги е означавал древна история и екзотика. Пътешествието си професор Овчаров започва от Виетнам, за да премине през Тайланд – кралството на будизма и военните преврати. Продължава през Лаос с едно голямо плаване по великата река Меконг. Специално внимание е отделено на великата кхмерска империя Камбуджадеша на територията на днешна Камбоджа, на невероятната й столица Ангкор Тхом и главното светилище Ангкор Ват. Ще се разходим из Перлата на Азия Пном Пен, ще научим потресаващи факти за кървавия режим на Пол Пот. Приключенията на българския Индиана Джоунс завършват в страната на златните пагоди Мианма.