Историте от романите издавани от „Хермес“ често оживяват на големия екран. Пример за това са „Ерагон“, „47 ронини“, „Коледни пожелания и бисквитени целувки”, „Колибата“, „Горчиво небе” , „Ема”, руският сериал по „Дневникът на свекървата“ и др..

Вижте кои нови филми по книги на ИК „Хермес“ може да очаквате през 2021 г.

„Сушата“

 

Филмът по хитовия трилър на Джейн Харпър излезе още в първия ден на новата година. Режисьор е Робърт Конъли, а в ролята на федералния агент Арън Фолк влиза известният австралийски актьор Ерик Бана.

С филма отново ще се пренесем в австралийското фермерско градче Киуара. където не е валяло от две години. Сушата оказва пагубно влияние върху местния бизнес.Напрежението достига връхната си точка, когато трима членове на семейство Хедлър са брутално убити. Жителите смятат, че извършител на ужасяващото деяние е Люк, който, след като отнема живота на съпругата и шестгодишния им син, се самоубива. Единственият свидетел на кървавата баня е невръстната им дъщеричка. Федералният агент Арън Фолк се завръща в родния си град за погребението на Люк – най-добрия му приятел от детството. Въпреки че е твърдо решен да прекара само осемнайсет часа там, Фолк е въвлечен в разследването от новия местен полицай Рако. Наяве излизат повече тайни отколкото всеки от нашите герои е искал.

Вижте трейлър на филмa:

„Последното писмо от любимия“

 


Джоджо Мойс е един от най-продаваните автори както у нас, така и в световен мащаб. Затова не е учудващо, че нейните книги се филмират. След успеха на „Аз преди теб“ с участието на Емилия Кларк, сега е време и за екранизация на „Последното писмо от любимия“.


Това ще бъде мащабна продукция. Режисьор е Огъстин Фризел, а ролите ще се изпълняват от впечатляващ актьорски състав: Шейлийн Удли, Фелисити Джоунс, Джо Алуин и др. Филмът разказва историята на Дженифър Стърлинг, която се събужда в болнично легло след тежка автомобилна катастрофа. Получила амнезия, тя няма представа коя е и как се е озовала там. С помощта на богатия си съпруг Лорънс и приятелите им от лондонския елит Дженифър си припомня предишния живот. Младата жена обаче не може да се отърси от натрапчивото чувство, че нещо й липсва. Един ден, докато подрежда дрехите си, Дженифър открива адресирано до нея любовно писмо. Постепенно тя си спомня любимия, заради когото е била готова да рискува всичко.


Романът „Последното писмо от любимия“ е преведен на 27 езика. Любопитно е, че всяка глава от книгата започва с нечие последно писмо, имейл или друга форма на кореспонденция от реалния живот.

 

„Модерна любов“ и „Излекувай се“


Издателска къща „Хермес“ подготвя за издаване през 2021 г. и две заглавия, които вече са екранизирани и заслужават да им обърнете специално внимание.


„Излекувай се“ e документален филм, който ни повежда на научно и духовно пътешествие. За да открием, че променяйки възприятията си, човек може да се излекува от всичко. Кели Нунън Горс събира историите от филма в книга, която освен полезна е и вдъхновяваща. И скоро ще бъде във вашите ръце.


„Модерна любов“ е американски романтичен сериал, базиран на седмичната колонка, публикувана в „Ню Йорк Таймс“, с любовни истории, които наистина са се случили. Даниел Джоунс ги събира в книга, която ще може да прочетете скоро и на български език. А в сериала участват едни от най-големите имена в Холивуд - Ан Хатауей, Дев Пател, Тина Фей, Андрю Скот, Ед Шийрън и други.